2 Ekim 2010 Cumartesi

kayıp

teoman - istanbul'da sonbahar

Galatasaray Lisesi'nin yanından aşağı doğru salayım kendimi. Kış olsun yine, inatla giydiğim elbisemin altında bacaklarım titresin. Nejat İşler'in dükkanının önünden geçerken Genel Ahlaksız'la yaptığımız bütün Nejat İşler geyikleri gelsin aklıma güleyim. Hani biraz aşağıda bir bar var, insanlar içine sığmaz dışına taşar o barın, onu geçeyim ilk sola döneyim. Fransız Sokağı'nın merdivenlerinden hoplaya zıplaya ineyim, sanki mutlu ve neşeliymişim gibi. Fransız Sokağı'ndaki o evlerden birinde oturmanın ne kadar gürültülü bir şey olabileceğini hayal etmeye çalışayım.

Fransız Sokağı'ndan sonra sola dön. Marketi geç, işte o bina. Şifreyle açılan tanıdığım tek kapı. Merdivenleri tırman, deli komşu kadının bir üstündeki daire.

O loş evimi özlüyorum ben bugün. O evde yalnız kaldığım tüm zamanları. İnsanların o eve dolduğu geceleri. İstemediğim birilerinin evime geldiği ve istediğim birilerinin evime gelmediği akşamları. Gülmekten çatladığımız gecelerde kalorifer demirlerine vuran komşuları. Her ay başı kirayı nasıl ödeyeceğiz diye götümüzün tutuşmasını. Eve gelen insanlara "lan ekmekle kola da alın gelirken gözünüzü seveyim" demeyi. Canım sıkılınca İstiklal'e çıkıp kafamda hüzünlü klipler çekmeyi. İstanbul'un her hayali kurma imkanı veren karmaşasını.

Yüryebileceğim tek bir caddesi, ne kadar kaçsam aynı yola varacak sokakları olan bu şehirden bütün karışıklığı, gürültüsü ve zorluklarıyla beni sıkıştırabilecek İstanbul'da yorulabileceğimden çok daha fazla yoruldum ben.

5 yorum:

g dedi ki...

meme

agdabandi dedi ki...

o konudan şurada bahsediyoruz: http://sertolsun.blogspot.com

tao dedi ki...

tayfun palas

pembeprensess dedi ki...

orda hissettim resmen kendimi bende o evde senle beraber gülüorum gelirken de sana ekmek ve cola almısım ii misafirim yani hatta misafir diil istedgmde kalıorum o evde :)

tao dedi ki...

dizinin tüm sezon dvd sini almıştım. nutella ve kahvede var.ortalık biraz dağınık, gerçi sen yabancı diilsin...